Taimsed katsetused, mis on nii head.
Ma olen praegu Tallinnas, Männi pargis. Just lõpetasin oma lõunasöögi, mille ma ise tegin. Kuna on jätkuvalt suvikõrvitsauputus, siis on need toidud sellest ka tehtud.
Esiteks sõin ma kotlette. Nende sisse panin väikseks hakitud suvikõrvitsa, purustatud( mitte püreestatud) konserveeritud mustad oad, sojahelbeid ja nisujahu veidi, et see asi paremini koos seisaks. Maitsestasin karri, soola ja veidikese küüslaugupipraga. Väga mõnus tuli see kõik.
Tegin mingeid siukseid asju ka, mis meenutavad välimuselt kala taignas. Riivisin suvikõrvitsat, panin soola, tsillihelbeid, veidi jahvatatud vürtsköömneid, soola. Tilli ja rohelist sibulat panin ka. Frittisin selle üsna vedela taigna ära. Seda peab kastmega sööma, muidu on liiga kuiv.
Kastmeks kasutasin Helmansi avokaadoõliga majoneesi. Heas usus ei kontrollinud, kas see on vegan, sest vegan majonees on samasuguses purgid. See sisaldab munakollast, täitsa kurb olin kohe. Aga sain üle sellest. Lisasin majoneesile vett, pärmihelbeid ja küüslauku. Taaskord üllatavalt hea.
Magustoitu tegin ka. Ma muidu pole inimene, kes pannkookidest lugu peab aga mul oli plaanis teha häid pannkooke. Jahvatasin kaerahelbed jahuks, lisasin sama palju nisujahu, tampisin ühe banaani sisse, panin küpsetuspulbrit, soola tsipa, vanillisuhkrut, palmisuhkrut ja kaerapiima. Segasin kokku ja panin panni kookosõliga sooja. Tegin väiksed koogid ja pannil panin neile mõned mustikad ka peale. Keerasin ümber ja. Juhhu, esimest korda paksud ja pehmed pannkoogid. Ma olen proovind kunagi muna vahustada ja teha nagu biskviiti aga see ei jäänud kunagi pehme ja kohev. Ma olen siiani väga sillas nendest. Maitsevad hästi ka, väga hästi lausa.
Pilte pole aga olemasolevast toiduainetest tehtud asi. Sellepärast puudus ka näiteks mugulsibul, sest mul lihtsalt ei olnud enam ühtegi võtta. Tahaks kohe mõnele veganile maitsta pakkuda.
Esiteks sõin ma kotlette. Nende sisse panin väikseks hakitud suvikõrvitsa, purustatud( mitte püreestatud) konserveeritud mustad oad, sojahelbeid ja nisujahu veidi, et see asi paremini koos seisaks. Maitsestasin karri, soola ja veidikese küüslaugupipraga. Väga mõnus tuli see kõik.
Tegin mingeid siukseid asju ka, mis meenutavad välimuselt kala taignas. Riivisin suvikõrvitsat, panin soola, tsillihelbeid, veidi jahvatatud vürtsköömneid, soola. Tilli ja rohelist sibulat panin ka. Frittisin selle üsna vedela taigna ära. Seda peab kastmega sööma, muidu on liiga kuiv.
Kastmeks kasutasin Helmansi avokaadoõliga majoneesi. Heas usus ei kontrollinud, kas see on vegan, sest vegan majonees on samasuguses purgid. See sisaldab munakollast, täitsa kurb olin kohe. Aga sain üle sellest. Lisasin majoneesile vett, pärmihelbeid ja küüslauku. Taaskord üllatavalt hea.
Magustoitu tegin ka. Ma muidu pole inimene, kes pannkookidest lugu peab aga mul oli plaanis teha häid pannkooke. Jahvatasin kaerahelbed jahuks, lisasin sama palju nisujahu, tampisin ühe banaani sisse, panin küpsetuspulbrit, soola tsipa, vanillisuhkrut, palmisuhkrut ja kaerapiima. Segasin kokku ja panin panni kookosõliga sooja. Tegin väiksed koogid ja pannil panin neile mõned mustikad ka peale. Keerasin ümber ja. Juhhu, esimest korda paksud ja pehmed pannkoogid. Ma olen proovind kunagi muna vahustada ja teha nagu biskviiti aga see ei jäänud kunagi pehme ja kohev. Ma olen siiani väga sillas nendest. Maitsevad hästi ka, väga hästi lausa.
Pilte pole aga olemasolevast toiduainetest tehtud asi. Sellepärast puudus ka näiteks mugulsibul, sest mul lihtsalt ei olnud enam ühtegi võtta. Tahaks kohe mõnele veganile maitsta pakkuda.
Comments
Post a Comment